top of page

Reginald, klassieke gitaar én oorlogsheld

Bijgewerkt op: 17 sep. 2023

Het nieuwe model 'Reginald' uit onze reeks 'Workshop Decorte' is een klassieke gitaar met massief bovenblad naar eigen ontwerp en volledig gebouwd in Spanje. Een prachtige gitaar die dan ook een unieke naam kreeg, net als de andere gitaren uit de reeks. We willen je het verhaal achter de naam niet onthouden.


Zoals je weet is 'Decorte Guitars' gevestigd in de Reginald Warnefordstraat in Sint-Amandsberg bij Gent. De straat, en nu ook de gitaar, dragen de naam van een piloot uit de Eerste Wereldoorlog.


Reginald Alexander John Warneford, een Brit geboren in Indië, vervoegt in 1915 als kersverse piloot de 1ste wing van de RNAS. Hij wordt gelegerd op de Franse basis Saint-Pol bij Duinkerke.In de nacht van 6 op 7 juni 1915 spot de vliegenier boven Gent de Duitse zeppelin LZ37. Hij valt het luchtschip aan en schiet het in brand.

De zeppelin ontploft boven het begijnhof en stort neer in het centrum van Sint-Amandsberg.


Reginald ontvangt voor deze heldendaad het Victoria Cross uit handen van koning George V.


Als eerbetoon aan deze oorlogsheld en als link met onze locatie, kreeg deze klassieke gitaar Decorte ook de naam Reginald.Lees hier nog meer over Reginald Warneford en het neerhalen van de LZ37.


Op 6 juni 2015 organiseerde Kurt Decorte een concert ter herdenking van het neerstorten van de Zeppelin LZ37 te Sint-Amandsberg. Het was precies 100 jaar geleden dat Reginald Warneford als 21 jarige de Zeppelin had neergehaald.


256 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page